19 de novembre, 2010

D’ALCANAR FINS A CUNIT, PASSANT PER FORÈS

“Què és el que us caracteritza? Què és el que us fa diferents?”_ em van preguntar l’altre dia en una entrevista. La resposta meva va ser clara: “La forma d’entendre i abordar els problemes que afecten el país, la sensibilitat territorial”_ li vaig respondre. I és que aquest país complex i heterogeni, on passem de la neu al mar amb un tancar i obrir d’ulls, requereix d’algú que el sàpiga cuidar en totes les seves facetes, algú que comprengui que, malgrat el desigual repartiment de la població, l’ànima del nostre país resideix en cada un dels poblets que han estat testimoni de la nostra història com a poble.

I això no vol dir oblidar-nos de Barcelona, aquest gran múscul que ens situa al món, però en aquest últims temps la balança de la inversió global s’ha disposat en un 70% per Barcelona i només un 30% per la resta de territori. En els governs precedents de CIU, la proporció sempre s’havia mantingut 50% - 50%, i si tenim la possibilitat de governar, treballarem obstinadament perquè això torni a ser així. És per aquesta raó que divendres passat, en Josep Poblet, el nostre cap de llista, ens va fer pujar a tots els candidats al municipi de Forès per donar el tret de sortida a la campanya. Els que es preguntaven el per què d’aquella ubicació, ràpidament en van comprendre la raó. I és que tots recordarem que allí va ser, amb la majestuosa vista de la Conca als nostres peus i envoltats d’aquell silenci, on vàrem comprendre a què es referia Josep Poblet quan ens havia parlat de l’ànima del país en alguna ocasió precedent.

I és que ser sensible al territori vol dir això, entendre que som un país fet de pobles. Entendre quines infraestructures són vitals per la supervivència per una comarca encara que només tingui 20.000 habitants. És per això que no puc comprendre per què ERC es va abstenir l’altre dia al Congrés quan vam presentar una esmena que dotava amb 10M € el túnel de l’Illa de l’A-27, estic segur que ni el propi el Alcalde de Montblanc ho pot entendre i que aviat ens oferirà una explicació sobre això.

Des d’Alcanar fins a Cunit i passant per Forès, una Catalunya millor és possible