25 de novembre, 2010

CONFIANÇA

“La confiança en la bondat aliena és testimoni no petit de la pròpia bondat” va dir Michel de Montaigne. I és que l’aparent simplicitat del concepte “confiança” amaga un entramat de matisos que són resposta quan concorren tots ells i increment de l’adversitat quan se’ls mal interpreta o omet. Sovint els polítics no hem entès que això de la confiança no és concebible sense la reciprocitat. Molts, sinó tots, són els que els han demanat la confiança durant aquests 15 dies. Però molt pocs els que els l’han ofert. I quan l’assumpte es veu des d’aquest prisma, no és d’estranyar la desafecció i l’abstenció.

A CIU, aquest diumenge, volem que ens facin confiança perquè el nostre anhel més gran és poder-los-hi tornar. Necessitem que aquest diumenge la ciutadania de Catalunya enviï un clar missatge de canvi, d’inici d’una nova etapa. Tenim un full de ruta clar i la determinació i el coratge per redreçar la situació, per reactivar l’activitat econòmica i aixecar el país. Dependrà de vostès que el resultat que s’obtingui permeti tenir un govern suficientment fort. Una fortalesa que serà vista per Europa i els mercats com a símptoma de confiança. Una fortalesa, no en va, que sap que requerirà de la societat no només a les urnes, perquè som conscients que vostès són els actors principals d’aquesta recuperació.

Perquè el Canvi que proposem, no és només un canvi de les sigles del govern. Farem un canvi de valors, de maneres de fer i de mentalitat. Un canvi per transformar el país. Perquè creiem en el futur, i això vol dir recuperar l’esperança, la il·lusió, l’orgull i la confiança en nosaltres mateixos. Creiem en les possibilitats de Catalunya perquè creiem en la seva gent. Cal un govern a l’alçada de la gent d’aquest país. Un canvi que teixeixi una nova complicitat entre política i societat.

I posarem tots els instruments, i treballarem cada dia amb il·lusió, entusiasme, rigor i humilitat per aixecar Catalunya i fer possible tot allò que tants volem, que tants desitgem i que entre tots ho farem: una Catalunya millor.